Kuva meriharjoituksesta


Palokuntamme 1996 perustettu nuoriso-osasto kokoontuu harjoittelemaan keskiviikkoisin klo 1830 alkaen paloasemalle. Harjoituksissa perehdytään niin sammuttamiseen, savusukellukseen kuin ensiapu taitoihinkin. Lisäksi harjoitellaan mm. alkusammutusta, hätäpuhelun soittamista, radioliikennettä ja yleisesti palokunnan koko kaluston käsittelyä. Osastomme harjoittelee aktiivisesti myös merellä, nuorison omalla koulutusveneellä Sämpylällä sekä tarvittaessa hälytysosaston sammutusveneellä. Harjoitusten lisäksi osaston toimintaan kuuluu erilaiset kilpailut, leirit ja kaikenlainen yhdessä tekeminen. Palokuntanuorisotoiminta on harrastuksena lähes ilmainen. Jäsenmaksua ei ole ja palokunta luovuttaa käyttöön tarvittavat suojavarusteet, saappaita lukuunottamatta. Leireille ja retkille saattaa kuitenkin olla erillinen osallistumismaksu.

Kuva Patema talvikilpailusta

Kilpailut

Kilpailuja palokuntanuorilla on alueen palokuntien välisistä aina koko suomen väliseen Veikon Malja kilpailuun. Osastomme saavutuksiin kuuluu mm. Uudenmaan alueen Jussin Malja kilpailun voitto jo kaksi kertaa sekä Espoon alueen tietokilpailun voitto. Kilpailuja on monia erilaisia, joissain keskitytään sankoruiskun käyttöön, joskus kilpaillaan vain nopeimmasta selvitys-ajasta. Useiden nuorten mielestä parhaat kilpailut ovat sellaisia joissa tehtävästä ei tiedetä etukäteen mitään, joten suoritus on haastavaakin haastavampi.
Leirit

Palokuntaleirejä on useanlaisia. Useimmille Pelastusliiton palokuntanuorisotyön järjestämä kesäleirion vuoden kohokohta. Leirejä järjestävät myös Pelastusliittojen toimialueiden nuorisotyö ja palokunnat itse, yleensä viikonloppuleirimuodossa. Ne tiivistävät palokuntien ja nuorten välistä yhteistoimintaa.

Kuva nuorten 24h harjoituksesta

Palokuntanuorten koulutusleiri on jokakesäinen vuoden kohokohta. Leiriviikko on täynnä hyviä ystäviä, kilpailuja, koulutusta, uintia, saunomista ja paljon muuta. Vapaa-ajan ohjelmassa on pelejä ja leikkejä sekä tietysti riemukas varmasti muistoja vuosiksi tuova leirikaste. Ohjelmassa on myös monia muita ohjelmanumeroita.

Leiriviikon aikana palokuntanuori suorittaa palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja.Tästä pääset tutustumaan palokuntanuoren koulutukseen. Leiritoimihenkilöt ovat yli 18-vuotiaita nuorten ohjaajia, jotka mahdollistavat eri tehtävillä leirin onnistumisen. Tehtäväkuvana voi olla mm. huolto-, turvallisuus-, keittiö-, toimisto-, ohjelma-, tiedotus- tai koulutustoiminta. Toimihenkilöt osallistuvat haluamiinsa tehtäviin vapaaehtoisesti. Useat henkilöt viettävät loma- ja vapaa-aikansa palokuntanuorten leirien hyväksi.

Leiriviikot ovat usealla palokuntanuorelle ja -ohjaajalle tapahtumarikas kokemus, josta jää hyviä muistoja vuosiksi eteenpäin.

Leirien tekeminen ja niihin osallistuminen vaatii uusia ohjaajia sekä palokuntanuoria. Osallistumalla palokuntatoimintaan mahdollistat osallistumisen myös leireille.


Tule mukaan!

Mukaan toimintaamme pääset ottamalla yhteyttä ja sopimalla kouluttajien kanssa aloitusajankohdasta. Otamme uusia 10-17 vuotiaita nuoria mukaan kauden alkujen läheisyydessä syksyllä sekä keväällä (elokuu ja tammikuu).

Ajankohtaista